0%
X
Henüz ürün eklenmedi
X
Şifremi Unuttum
Beat göndermeden önce, BeatPazarı kalite standartlarını incelemek için tıklayınız
0

GİRİŞ

YAP
Haber 16.04.2024 14:46:39

Twitch DJ’leri, Gelirlerini Müzik Şirketleriyle Paylaşmak Zorunda Kalacak 🎧

Twitch DJ’leri, Gelirlerini Müzik Şirketleriyle Paylaşmak Zorunda Kalacak 🎧

Canlı yayın platformu Twitch'in CEO'su Dan Clancy, platformunu set yayını yapmak için kullanan DJ'lerin yakında gelirlerini plak şirketleri ile paylaşmak zorunda kalacağını söyledi. Ancak Twitch masrafları sizinle paylaşacak.

Clancy, bunun gerçekleşmesi için Twitch'in DJ'ler tarafından çalınan tüm müzikleri takip etmesi gerekebileceğini öne sürüyor. Telif hakkıyla korunan müzik tespit ederse yayıncının yayından kazanılan parayı ilgili plak şirketlerine beyan etmesi gerekecektir.

Twitch platformunda DJ yayıncılarının canlı yayınlarında elde ettiği geliri müzik şirketleriyle paylaşmak zorunda kalacağı bir düzenleme yapılıyor. Twitch CEO’su Dan Clancy, TweakMusicTips ile yaptığı röportajda bu konuyu açıkladı. DJ’ler, kazandıkları parayı pek de paylaşmaktan yana değil. Ancak Twitch, bu yeni sistem sayesinde müzik şirketlerine olan borcunun bir kısmını ödeyeceğini ve DJ’lerin gelirlerinin sadece bir kısmını vereceğini ifade ediyor.

Clancy, bu açıklamayı, platformdaki müzik yayıncılarının telif hakkı durumu ile ilgili soruya verdiği yanıtın bir parçası olarak yaptı. Twitch’in CEO’su, şirketin DJ yayıncılarının telif hakkı sorunları yaşamamak için kesin bir çözüm bulma umuduyla müzik şirketleri ile bu konu hakkında görüştüğünü belirtti. Bu, şirketler açısından iyi bir adım olsa da uzun vadeli bir çözüm olmadığını da dile getirdi. Müzik şirketleri şu anda bu anlaşmayı kabul ediyor, çünkü Twitch’in başka para kazandıracak çözümler üzerinde çalıştığını biliyorlar.

Bu yeni sistemin ne zaman devreye gireceğine dair henüz bir bilgi mevcut değil, ancak bunun yalnızca DJ yayınları için geçerli olacağı ( DJ Mag'e göre ) ve telif hakkıyla korunan müziğin kullanımına ilişkin farklı düzenlemelere sahip canlı yayınlar ve isteğe bağlı videolar için geçerli olmayacağı bildiriliyor. .

Clancy bu açıklamayı Twitch'te yayınlanan TweakMusicClips ile canlı bir röportaj sırasında yaptı ve şunları söyledi: "Çok yakında bir yapıya sahip olacağız ve sonunda parayı plak şirketleri ile paylaşmak zorunda kalacağız, bu gerçekleşmeyecek." ücretsiz.

“Bunu zaten birçok DJ'e söyledim ve onlar da elbette biraz parayı paylaşmak zorunda kalmamayı tercih edeceklerini anladılar ama bedeli ne olursa olsun bir şekilde paylaşacağız. Yani bunun bir kısmını ödeyeceğiz ve yayıncının da gelir açısından bir kısmına katkıda bulunması gerekecek.”

Clany, görünüşe göre bu yeni değişikliğin DJ'lerin yayından kaldırma bildirimleri almasını önleyeceğini ve hem sanatçıların hem de platformun geliri paylaşmasına olanak tanıyacağını umuyor. İlginç bir şekilde Engadget , Twitch'in şu anda telif hakkıyla korunan parçaların kullanımı için plak şirketlerine para ödediğini ancak "bunun uzun vadeli sürdürülebilir bir çözüm olmadığını" bildirdi.

Web sitesi ayrıca plak şirketlerinin şimdilik bu anlaşmada sorun olmadığını çünkü "Twitch'in kendilerine (daha fazla) para kazandıracak başka bir çözüm üzerinde çalıştığını bildiklerini" söylüyor.

COPYRIGHT BEATPAZARI.COM ALL RIGHT RESERVED.