0%
X
Henüz ürün eklenmedi
X
Şifremi Unuttum
Beat göndermeden önce, BeatPazarı kalite standartlarını incelemek için tıklayınız
0

GİRİŞ

YAP
Haber 29.04.2024 16:24:10

Sanatçılar, Hayranların Öncelik Yasası'nı ABD Kongresi'ne sunuyor

Sanatçılar, Hayranların Öncelik Yasası'nı ABD Kongresi'ne sunuyor

Billie Eilish, Lorde, Sia, Green Day, hem hayranlar hem de sanatçılar için konser biletlerini korumaya yönelik yeni bir yasa tasarısını zorlayan sanatçılardan sadece birkaçı.
Bilet kazıkçılarına karşı savaş, mücadele etmeye devam ettiğimiz küresel bir savaştır. AB, bu yılın başlarında bilet satışlarıyla mücadele etmek için , önde gelen biletleme şirketlerinin uygulaması gereken düzenlemeler de dahil olmak üzere, dönüm noktası niteliğinde bir yasayı yürürlüğe koydu.

Şimdi dünyanın en büyük sanatçılarından bazıları, canlı müzik endüstrisi için koruma önlemleri alınması konusunda Kongre'ye baskı yapıyor. Fix the Tix Coalition tarafından düzenlenen ABD Kongresi'ne 250'den fazla sanatçı yeni bir mektup imzaladı . Mektupta, yeniden bilet satışlarının, scalper'lar dışında herkes için sektöre nasıl zarar verdiğini belirtiyorlar.

Şöyle yazıyorlar: “Biz sanatçılar, müzikseverler ve konser katılımcıları olarak, yağmacı bayilerin aldatıcı biletleme uygulamalarıyla ve yine bu uygulamalardan kazanç sağlayan ikincil platformlarla mücadele etmek için Önce Hayranlar Yasası'nı desteklemenizi rica ediyoruz. Yağmacı satıcılar, hayatlarını sanatına adamış insanlardan daha kârlı olmamalıdır.”

Taraftarların Öncelik Yasası, biletlemedeki ücretler ve diğer hüküm ve koşullar konusunda daha fazla şeffaflığı teşvik etmek amacıyla Kongre'ye sunulan bir yasa tasarısı. Bu aynı zamanda biletlerin toplu olarak satın alınarak şişirilmiş bir fiyatla yeniden satıldığı bir sistem olan bilet ölçeklendirmesine karşı daha güçlü önlemlerin alınmasını da teşvik edecek.

Mektupta, yasanın "hayranlarımızı hiçbir zaman gösteriye sokmayabilecekleri biletler için daha fazla ödemeye yönlendiren sahte biletleri ve aldatıcı pazarlama taktiklerini yasakladığını" yazıyorlar. Ayrıca bilet satıcılarının, işlemin başladığı andan itibaren biletin tam fiyatını göstermesini gerektiriyor”. Şöyle ekliyorlar: "Daha da iyisi, tüm bu düzenlemeleri açık cezalar ve yaptırımlarla destekliyor."

COPYRIGHT BEATPAZARI.COM ALL RIGHT RESERVED.