0%
X
Henüz ürün eklenmedi
X
Şifremi Unuttum
Beat göndermeden önce, BeatPazarı kalite standartlarını incelemek için tıklayınız
0

GİRİŞ

YAP
Blog 29.04.2024 16:28:47

Spotify'da hedef kitlenizi nasıl tanıyabilirsiniz?

Spotify'da hedef kitlenizi nasıl tanıyabilirsiniz?

Müziğiniz Spotify'da olduğunda dinleyicilerinizin kim olduğuna dair zengin verilere erişebilirsiniz ve bunları nasıl çözebileceğiniz. anatçılar, dünyanın en iyi hizmetlerine sınırsız yayın dağıtmak ve gelir elde etmek için hizmetlerimizi kullanabilir, Sanatçılar için Spotify'daki gibi sanatçı içgörülerine erişebilir .

Müziğiniz çevrimiçi olduğunda ve Sanatçılar için Spotify profilinizi talep ettikten sonra kitle verilerinizi keşfedebilirsiniz. Çok sayıda istatistiğin mevcut olduğu bu kılavuz, Spotify analizlerinizdeki hedef kitle segmentleriyle hedef kitlenizin kim olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır.

Segmentler sekmesinde son iki yıldaki benzersiz dinleyicilerinizi bulabilirsiniz. Burada aktif dinleyicilerinizin kim olduğunu, geçmişte sizi kimlerin dinlediğini ve programlanmış dinleyicilerinizin neye benzediğini keşfedebilirsiniz. Bunalmamanız için Spotify her bölümün ne anlama geldiğini ayrıntılı olarak açıkladı:

⬡ Aktif Kitle: Bunlar, müziğinizi son 28 gün içinde sanatçı profiliniz, single ve albüm sayfalarınız ve kendi çalma listeleri veya kitaplıkları gibi aktif kaynaklardan kasıtlı olarak yayınlayan değerli dinleyicilerdir. Ortalama olarak toplam kitlenizin %33'ünü oluşturuyorlar ancak Spotify aracılığıyla yayınlarınızın %60'ını ve ürün satın alımlarınızın %80'ini sağlıyorlar. Dinlemeye devam etmelerini ve aktif kitleniz arasında kalmalarını sağlamak için onları meşgul etmek istiyorsunuz.
⬢ Süper dinleyiciler: Bunlar son 28 gün içindeki en sadık dinleyicilerinizdir. Ayrıca önümüzdeki üç ay içinde müziğinizi yayınlamaya devam etme olasılıkları, toplam kitlenizin diğer segmentlerinden daha fazla. Süper dinleyiciler Spotify'daki en büyük hayranlarınızdır ve fandomunuzun önemli bir ölçüsüdür.
⬢ Orta düzeyde dinleyiciler: Bunlar, müziğinizi son 28 gün içinde kasıtlı olarak birden çok kez dinleyen aktif dinleyicilerdir. Süper dinleyiciler kadar ilgili olmasalar da, zamanla süper dinleyicilere dönüşme potansiyeli vardır.
⬢ Hafif dinleyiciler: Bunlar, müziğinizi son 28 gün içinde bir veya birkaç kez dinleyen aktif dinleyicilerdir. Orta veya süper dinleyiciler gibi yoğun bir şekilde meşgul olmasalar da, zamanla daha fazla meşgul olma potansiyeli vardır.

⬡ Daha önce aktif olan dinleyiciler: Bu dinleyiciler son iki yıldaki aktif dinleyicilerinizin bir parçasıydı ancak son 28 gün içinde müziğinizi bilinçli olarak yayınlamadılar.

⬡ Programlanmış dinleyiciler: Bu dinleyiciler son iki yılda kasıtlı olarak müziğinizi yayınlamadı. Bununla birlikte, son iki yılda en az bir kez, editoryal çalma listeleri, kişiselleştirilmiş çalma listeleri, Radyo ve Otomatik Çalma veya diğer dinleyiciler tarafından oluşturulan çalma listeleri gibi programlanmış kaynaklardan müziğinizi yayınladılar.

Spotify, daha önce aktif ve programlanmış izleyici bölümleri altında ilgi gösteren dinleyicilerin geri kazanılmasının önemine dikkat çekiyor. Şöyle yazıyorlar: "Aktif kitlenizi, özellikle de süper dinleyicilerinizi büyütmek, dinleme sayınızı ve uzun vadede kitleyi elde tutma oranınızı önemli ölçüde etkiler. Ancak daha önce aktif ve programlanmış hedef kitlenizin önemini de göz ardı etmeyin.”

Dinleyici Dönüşüm Metrikleri

Dinleyicilerin çalma listelerinde, sanatçı profilinizde ve başka yerlerde keşfedilmekten özel dinleyicilere nasıl dönüştüklerini buradan takip edebilirsiniz. Spotify, stratejinizi bilgilendirmek ve izleyicilerin sizi nasıl bulduğunu ve aranızda kaldığını ortaya çıkarmak için size, yani sanatçıya gösterebilmesi için her ay dinleyici dönüşüm ölçümlerini takip eder.

⬡ Yeni dinleyiciler: Bunlar, son iki yılda müziğinizi Spotify'da yayınlamamış ancak artık toplam kitlenize katılan dinleyicilerdir. Artık müziğinizin Spotify'da her ay kaç yeni kişiye ulaştığını ölçebilirsiniz.
⬡ Yeni aktif dinleyiciler: Bu dinleyiciler, müziğinizi en az iki yıl boyunca kasıtlı olarak yayınlamadıktan sonra aktif kitlenize katıldı. Aktif akışları, müziğinizi ilk kez dinledikleri zaman olabilir veya yalnızca programlanmış kaynaklardan akıştan geçiş yapmış olabilirler. Aktif dinleyici sayılarınıza yeni aktif dinleyiciler dahil edilecektir.
⬡ Yeniden etkinleştirilen dinleyiciler: Bu dinleyiciler, en az bir ay boyunca etkinlik dışı kaldıktan sonra aktif kitlenize yeniden katılmıştır. Daha fazla dinleyiciyi yeniden etkinleştirdikçe, önceden aktif olan kitle segmentinizin küçüldüğünü ve aktif kitlenizin büyüdüğünü fark edeceksiniz.

Akış Payı

Bu, verilerinizin farklı bölümlerin ne kadarının toplam akış sayılarınıza karşılık geldiğini gösteren bölümüdür. Son 28 güne ait kitlenizin payını ve yayın paylaşımlarını görüntüleyebilirsiniz.

Spotify: "Segmentler sekmesindeki veriler, yeni dinleyicilerden sadık hayranlara kadar fandomun çeşitli aşamalarındaki kitlenizi takip etmenize yardımcı oluyor. Dinleyici dönüşüm ölçümleri, pazarlama ve yayınlama stratejilerinizi kitle büyümesi ve yeniden etkileşime bağlayan bir geri bildirim döngüsü oluşturur; bu, uzun vadeli başarı elde etmek için çok önemlidir."

COPYRIGHT BEATPAZARI.COM ALL RIGHT RESERVED.