0%
X
Henüz ürün eklenmedi
X
Şifremi Unuttum
Beat göndermeden önce, BeatPazarı kalite standartlarını incelemek için tıklayınız
0

GİRİŞ

YAP
DAW 26.04.2024 22:51:38

Bitwig Studio 5.2 beta çıktı peki yeni neler var?

Bitwig Studio 5.2 beta çıktı peki yeni neler var?

Bitwig'in 2024'teki ilk güncellemesi,çok yönlü yeni çok bantlı kompresör, donanımdan ilham alan üç EQ ve yeni bir kesme eklentisi içeren yenilikçi Bitwig Studio DAW kitlerini içeriyor ve ayrıca bir dizi iyileştirme ve iyileştirme uyguluyor.

Compressor+

Sürüm 5.2'de tanıtılan yeni eklentilerden ilki, bir bakıma 'çok yönlü' olarak tasarlandı ve kaynaklara karakter eklemenin yanı sıra miksaj ve mastering görevlerinin üstesinden gelmekten her konuda mükemmel olmayı vaat ediyor. Her biri farklı zarf davranışları sunan ve bir takım sahne arkası ayarlarına dayanan altı sıkıştırma stili sunulmaktadır. Bitwig'in her bir moda ilişkin açıklamaları aşağıdaki gibidir:

⬡ Vanil­la ( varsayılan karakter): Sıfıra kadar inen Saldırı ve Serbest Bırakma süreleri de dahil olmak üzere parametreleri tam anlamıyla uygular.
⬡ Smooth : bant başına yavaş yanıt kullanarak minimum bozulma sunar.
⬡ Over : Daha hızlı ancak stabil bir şekilde sıkıştırma eğilimindedir.
⬡ Glue : yavaş devreye girer ve hızlı bir şekilde serbest bırakılır, bu da onu karıştırma veriyolunda veya başka herhangi bir yerde geçici koruma için iyi kılar.
⬡ Resist : daha uzun zarflara sahiptir ve bası korumak ve basıldığında harmonikleri eşitlemek için daha sonra hızlı bir şekilde geri dönmeye çalışır.
⬡ Smash : saldırıları aşırı hızlandırır ve serbest bırakır ve ivmeyi daha da artırmak için Otomatik Zamanlama kontrolünü kullanır.

Compressor+, genişletilmiş GUI seçeneği sayesinde görsel olarak görüntülenebilen dört frekans bandında gelen sesi analiz eder ve her bant, farklı frekans aralıklarına uygulanan sıkıştırmanın ince ayarını yapmayı mümkün kılan kendi Yoğunluk ve Zamanlama ofset kontrolleriyle donatılmıştır. Burada da değiştirilebilir modlar mevcuttur; Standart, Ötesi ve İkili ayarların her biri, eklentinin kazanç azaltma işlemini uygulama biçimini değiştirmek için kullanılabilecek benzersiz bir kontrol seti sunar. Seçim günün en önemli meselesi olduğundan, çıktı bölümü aynı zamanda dört VCA Renk seçeneğiyle donatılmıştır: Temiz, Prizma, Transistör ve Doygun, adlarından da anlaşılacağı gibi çeşitli genel ton seçenekleri sunar.

EQ'lar

Bitwig Studio, yeni kompresör eklentisinin yanı sıra bazı klasik donanım birimlerinden ilham alan üçlü EQ işlemcisine de sahip oldu. Sculpt, şirketin Pultec'in EQP-1A'sına bakış açısını sunuyor ve çok sevilen çift güçlendirme/zayıflama kontrollerini Temiz, Tüp ve Transistör doygunluk seçenekleriyle eşleştirirken Focus'un MEQ-5'te bir çatlağı var. Son olarak Tilt, kazanç, eğim ve frekans üzerinde kontrol sağlayan basit bir tilt EQ sağlar. Faydalı bir şekilde, üç eklentinin tümü stereo veya Orta Taraf modlarında çalıştırılabilir.

Ses Düzenleme

Ses düzenlemeyi hızlandırmak amacıyla bir dizi yeni klavye kısayolu tanıtıldı. Kullanıcılar artık ok tuşlarını kullanarak kliplerdeki veya Aranjör Zaman Çizelgesi'ndeki ilgi çekici noktalar arasında gezinebiliyor ve farklı parçalar arasında geçiş yapabiliyor. Çeşitli konfigürasyonlar, vuruş bölümleri, otomasyon noktaları, klip başlangıç ​​ve bitiş noktaları ve daha fazlası gibi artışlarla, hatta ses kliplerindeki geçici geçişler arasında hareket etmeyi mümkün kılar. İmleci solma noktalarına veya diğer uygun konumlara tutturmak için yeni seçeneklerle fare davranışı da geliştirildi.

Diğer İyileştirmeler

Bitwig, yazılımın vuruş algılama özelliklerini daha da geliştirerek uzun ses dosyalarının daha iyi bükülmesini sağladı ve artık projelerin bir klibin zamanına uyum sağlaması mümkün, DJ tarzı miksler oluşturmak gibi görevlerin üstesinden gelmek için uygun bir yol sunuyor. Yeni tasarlanan grafik motoru, yazılımın genel görünümünü ve performansını iyileştirmenin yanı sıra, donanımsal GPU hızlandırma kullanımı sayesinde CPU kaynaklarını serbest bıraktı.

Şirket ayrıca aşağıdaki iyileştirmeler, eklemeler ve geliştirmelerin listesini de sağladı:

Over , çok bantlı işleme, aşırı örnekleme ve yalnızca ıslak efektler için bir yuvadan yararlanan butik bir kesme makinesidir.
Chain cihazı, eklentiler de dahil olmak üzere her türlü ses efekti zincirini harmanlamak için mükemmel şekilde yapılandırılmış bir Mix düğmesi sunan kendi Islak Kazanç Öğrenme seçeneğini kazandı.
Grid'in artık Mix kategorisinde Crossover-2 ve Crossover-3 modülleri var.
Multi-Note artık anında programlama ve çalma için kendi Akor Öğrenme işlevine sahiptir.
FX Selector cihazı, kullanıcıların geçişlerine ince ayar yapmalarına olanak tanıyan çapraz geçiş zamanlamalarına sahiptir ve synth yapılarını programlamak için değişken bir Shift Register modülü ve basit All-pass seçeneği mevcuttur.
Eklentiyi Geri Al, üçüncü taraf eklentilere uygulanan değişiklikleri hızlı bir şekilde geri almanıza olanak tanır; böylece ne değiştirirseniz değiştirin, Bitwig size her zaman o kritik bir adım geri getirebilir.

Bitwig Studio 5.2, sistem gereksinimlerini güncellemiştir ve artık Windows 10 ve üzerini çalıştıran PC'lerde, macOS 10.15 ve üzerini çalıştıran Mac'lerde ve Ubuntu 20.04 veya üzerini çalıştıran Linux sistemlerinde veya Flatpak yüklü herhangi bir modern dağıtımda desteklenmektedir. Grafik açısından Windows kullanıcılarının DirextX 11 veya daha yüksek bir sürüme, Linux kullanıcılarının ise DX11 düzeyinde Vulcan'a ihtiyacı olacak.

COPYRIGHT BEATPAZARI.COM ALL RIGHT RESERVED.