0%
X
Henüz ürün eklenmedi
X
Şifremi Unuttum
Beat göndermeden önce, BeatPazarı kalite standartlarını incelemek için tıklayınız
0

GİRİŞ

YAP
Blog 9.07.2024

Spotify, etkileşimi artırmak için podcastlerde yorum bölümünü aktif etti

Spotify, etkileşimi artırmak için podcastlerde yorum bölümünü aktif etti

Spotify, içerik oluşturucular ile hayranlar arasındaki etkileşimi artırmak için podcast'ler için yorum bölümünü başlattı. Spotify, podcast'ler için bir yorum bölümü sunarak platformunda podcast'ler için etkileşimi artırmak için çalışıyor. Bugünden itibaren, onların düşüncelerini ve geri bildirimlerini doğrudan podcast bölümlerinde paylaşabilirsiniz!
Yeni yorumlar özelliği, Spotify'ın platformunu geliştirme ve kullanıcılarını etkileşimde tutma yönündeki devam eden çabalarında önemli bir dönüm noktasını temsil ediyor.

Yorum bölümünü oynatma kontrollerini geçerek veya dinlerken bölüm sayfasına giderek bulabilirsiniz. Tüm yorumlar başlangıçta gizli olacak ve içerik oluşturucular hangi yorumların yayınlanacağı konusunda tam kontrole sahip olacak.

Sonuç olarak, podcaster'lar topluluk etkileşimlerini sorunsuz bir şekilde yönetebilir ve yalnızca uygun ve yapıcı yorumların görünür olduğundan emin olabilirler. Podcaster'lar, belirli bölümler için yorumları etkinleştirmeyi veya kimsenin yorum yapmasını istemiyorlarsa tamamen devre dışı bırakmayı bile seçebilirler.

Soru-cevap ve anket gibi etkileşimli özellikleri daha önce kullanıma sunan Spotify, yorum özelliğini de ekleyerek etkileşimi artırma misyonunu daha da ileri taşıyor ve etkileşimde önemli bir artış görülüyor.

Bu yıl 9 milyondan fazla benzersiz dinleyici bu özelliklerle etkileşime girdi, bu yüzden talep var. Spotify'a göre, bu özelliklerle etkileşime giren dinleyicilerin 30 gün içinde bir gösteriye geri dönme olasılığı dört kat daha fazla ve ayda iki kat daha fazla saat podcast dinlemeye harcıyorlar.

Spotify ayrıca, Spotify for Podcasters uygulamasını, artık şovlarının nerede barındırıldığına bakılmaksızın tüm içerik oluşturucuların erişebildiği bu yeni işlevi etkili bir şekilde destekleyecek şekilde güncelledi. Podcast yayıncıları, uygulama aracılığıyla dinleyicileriyle etkileşime girebilir ve şovlarını yönetebilir, analizleri takip edebilir ve yeni yorumlar ve kilometre taşları için bildirimler alabilir.

Spotify'da Podcast Ürünlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maya Prohovnik, bu özelliğin önemini vurguladı ve hem podcaster'lardan hem de dinleyicilerden gelen uzun süredir devam eden bir talebi karşıladığını belirtti. Podcast'lerin geleneksel olarak tek taraflı bir format olduğunu ve yorumların eklenmesinin iki yönlü bir sohbete olanak sağladığını vurguladı. Sonuç olarak, podcaster'lar anında geri bildirim alır ve kitleleriyle daha güçlü bağlar kurar.

“How to Take Over the World” podcastinin yaratıcısı Ben Wilson, yeni özellik için duyduğu heyecanı paylaştı. Yorumların paha biçilmez geri bildirimler sağladığını ve dinleyicileriyle hangi yönlerin en çok yankı bulduğunu anlamasını sağlayarak podcast'ini oluşturmayı daha ödüllendirici hale getirdiğini belirtti.

Spotify'ın yorumları tanıtma hamlesi, platformunu daha etkileşimli ve ilgi çekici hale getirmek için daha geniş bir stratejinin parçasıdır. Şirket, hem podcaster'lardan hem de dinleyicilerden gelen geri bildirimlere dayanarak yorum deneyimini iyileştirmeye devam etmeyi planlıyor.

COPYRIGHT BEATPAZARI.COM ALL RIGHT RESERVED.