0%
X
Henüz ürün eklenmedi
X
Şifremi Unuttum
Beat göndermeden önce, BeatPazarı kalite standartlarını incelemek için tıklayınız
0

GİRİŞ

YAP
Haber 3.05.2024 23:10:20

Müziğinizi NMPA olmadan TikTok'ta nasıl lisanslayabilirsiniz?

Müziğinizi NMPA olmadan TikTok'ta nasıl lisanslayabilirsiniz?

NMPA'nın TikTok ile anlaşmasının sona ermesi, bağımsız müzik yayıncılarının TikTok lisansını kaybetmesi anlamına geliyor ancak sanatçılar ve plak şirketleri için bir çözüm var.
Ulusal Müzik Yayıncıları Birliği (NMPA), TikTok ile olan lisans anlaşmasını sonlandırdı . Kuruluş çok sayıda bağımsız müzik yayıncısının yayın haklarını temsil etmektedir.

NMPA Mart ayında, mevcut anlaşmaları 30 Nisan'da sona erdiğinde TikTok ile lisans anlaşmalarını uzatmayı planlamadıklarını söyledi. NMPA kapsamında çalışan bağımsız müzik yayıncılarının müzikleri artık 1 Mayıs'tan itibaren TikTok'tan lisanssız hale getirilecek.

NMPA Başkanı ve CEO'su David Israelite şunları söyledi: “Müzik, TikTok için çok önemlidir. Daha önce de söylediğimiz gibi anlaşmamızın uzatılmasına yönelik bir girişimde bulunmuyoruz. Platformun müzik yayıncılarıyla masaya oturacağını ve şarkı yazarlarına uygun şekilde tazminat ödeyeceğini umuyoruz; hizmetleri buna bağlı."

Bu, NMPA aracılığıyla lisanslanan müziğin artık TikTok'un içerik kitaplığında yaratıcılar tarafından kullanılamayacağı anlamına geliyor. Bu, büyük erişim ve gelir potansiyelinin yanı sıra TikTok'taki müzik trendlerinin viral potansiyelini de kaybediyor. Şu anda NMPA aracılığıyla lisanslanan müzikleri kullanan videoların sesi lisanslanmadan kapatılabilir.

Haber, Universal Music Group'un (UMG) TikTok ile sürpriz yeni bir anlaşma yaptığını duyurmasıyla birlikte geldi . Büyük plak şirketi, lisans anlaşmalarındaki anlaşmazlıklar nedeniyle yılın başında kataloğunun tamamını TikTok'tan yüksek sesle kaldırdı. Artık tüm UMG müzikleri yeni bir anlaşma kapsamında platforma geri dönüyor.

COPYRIGHT BEATPAZARI.COM ALL RIGHT RESERVED.