0%
X
Henüz ürün eklenmedi
X
Şifremi Unuttum
Beat göndermeden önce, BeatPazarı kalite standartlarını incelemek için tıklayınız
0

GİRİŞ

YAP
Haber 9.07.2024

Cardi B'ye telif hakkı ihlali nedeniyle 50 milyon dolarlık dava açıldı

Cardi B'ye telif hakkı ihlali nedeniyle 50 milyon dolarlık dava açıldı

Yapım ikilisi Kemika1956, Enough (Miami) albümünün 2021 parçalarından Greasy Frybread'den çalıntı sample'lar içerdiğini iddia ediyor. Cardi B, son parçası Enough (Miami) için telif hakkı ihlali iddiasıyla prodüksiyon ikilisi Kemika1956 tarafından dava edildi .

TMZ Hip Hop'un eriştiği mahkeme belgelerine göre , Kemika1956'dan Joshua Frausto ve Miguel Aguilar, Cardi B'nin son teklisinde 2021'de FX dizisi Reservation Dogs'ta yer alan Greasy Frybread parçalarından çalıntı örnekler bulunduğuna inanıyor .

Enough (Miami) Billboard Hot 100'de 9. sıraya yükseldi ve Rolling Stone'un 2024'ün Şimdiye Kadarki En İyi Şarkıları'ndan biri olarak adlandırıldı . Ancak Kemika1956, parçanın sihrinin ve başarısının kendi çalışmaları sayesinde olduğunu savunuyor.

kili Çarşamba günü Teksas federal mahkemesinde 50 milyon dolarlık dava açtı. Belgelerin başka bir yerinde Frausto ve Aguilar ayrıca yapımcılar OG Parker ve DJ SwanQo'nun adını veriyor. Atlantic Records ve Warner Music Group şirketlerinin de adı geçiyor.

Billboard'un haberine göre avukatlar, Cardi B'nin örneklemesinin ekonomik etki ve sanatsal itibarları açısından 'önemli zararlara' yol açtığını iddia ediyor.

Dava dilekçesinde, "Bu hukuki dava, telif hakkı ihlali, dolaylı ihlal, katkıda bulunma ihlali, haksız rekabet ve zimmete para geçirme dahil olmak üzere çok sayıda iddia için tazminat ve ihtiyati tedbir talep ediyor" ifadeleri yer alıyor.

Fraustro ve Aguilar ayrıca parça için geçici bir yasaklama emri talep ediyor. Dava ayrıca parçanın tüm fiziksel kopyalarını imha etmeyi hedefliyor, bu da Cardi B'nin Temmuz sonunda 7 inçlik bir vinil olarak single'ı piyasaya sürmesini etkileyecek.

Cardi B'nin bu tür iddialar nedeniyle mahkemeye çıkması ilk kez olmuyor. 2023'te Cardi B ve Megan Thee Stallion, dünya çapında hit şarkıları WAP'taki sözler nedeniyle açılan telif hakkı davasını kazanmıştı .

ABD Bölge Yargıcı Andrew L. Carter o dönemde [ Bilboard aracılığıyla ] "Davacının telif hakkı koruması iddia ettiği şarkı sözleri, popüler kültürde ve diğer hip-hop şarkılarında sıkça kullanılan sıradan ifadelerden ibarettir" diye yazmıştı .

COPYRIGHT BEATPAZARI.COM ALL RIGHT RESERVED.