0%
X
Henüz ürün eklenmedi
X
Şifremi Unuttum
Beat göndermeden önce, BeatPazarı kalite standartlarını incelemek için tıklayınız
0

GİRİŞ

YAP
Ekipman 11.02.2024

Behringer Synth Kurulumu Nasıl Yapılır?

Behringer Synth Kurulumu Nasıl Yapılır?

Behringer masaüstü synth'leri eski analog sesi yakalamanın harika ve modern bir yoludur, bu nedenle bu kılavuzda size onu nasıl kuracağınızı, bağlayacağınızı ve ilk kez kullanacağınızı göstereceğiz. Bu kılavuz tüm Behringer synth'lerine genel bir bakış niteliğindedir; bu nedenle öncelikle synth modelinizin Kullanım Kılavuzuna bakın.

Behringer synth'inizi kullanmaya başlamadan önce yapmanız gereken ilk şey, cihazı Behringer'e kaydettirmektir. Kayıt olduktan sonra ücretsiz 3 yıllık uzatılmış garanti alacaksınız. Kayıt yalnızca satın alma tarihinden sonraki ilk 90 gün için geçerlidir, bu nedenle mümkün olan en kısa sürede kaydolduğunuzdan emin olun!

Isınma ve Kalibrasyon

Behringer synth'inizden en iyi performansı elde etmek için açın ve yaklaşık 5 dakika bekleyin. Bu, iç devrelerin ısınmasına izin verecektir. Synth daha soğuk bir ortamdaysa yaklaşık 10-15 dakika beklemelisiniz.

Ek olarak , üniteyi kalibre etmenizi öneririz. Analog devre, Behringer synth'inizin sıcaklığına, zamanına ve yaşına bağlı olarak 'kayabilir'. Bu nedenle, synth'in kusursuz performans göstermesini sağlamak için periyodik olarak kontrol etmek ve kalibrasyon yapmak çok önemlidir. Bazıları bir menü düğmesine sahip olabileceğinden, diğerleri cihazı açmanızı gerektirebileceğinden süreç farklılık gösterebilir; bu nedenle kalibrasyon prosedürü hakkında daha fazla bilgi edinmek için synth modelinizin Kullanım Kılavuzuna bakın.

Kurulum ve Bağlantılar

Behringer synth'inizin birkaç farklı bağlantısı vardır : 5 pinli MIDI, yama (CV için, aynı zamanda kontrol voltajı olarak da bilinir ve senkronizasyon, aynı zamanda senkronizasyon olarak da adlandırılır) ve standart kulaklık ve çıkış jakları. Bazılarında ayak pedalları için kullanılan ek bir jak da bulunur.

Bağlantı Türleri

Hemen hemen tüm Behringer sentezlerinin üç ortak bağlantısı vardır. USB, Yama ve MIDI. Bağlantı türleri farklılık gösterebilir; bu nedenle daha fazla bilgi için Kullanım Kılavuzunuza başvurduğunuzdan emin olun.

MIDI

Behringer synth'inizdeki 5 pinli MIDI bağlantıları, synth'ler ve klavyeler gibi diğer MIDI cihazlarına bağlanmak için kullanılır. Behringer sentezleri genellikle üç MIDI bağlantısını paylaşır: MIDI IN, MIDI THRU ve MIDI OUT. Bazı Behringer synth'lerinde "kombo" MIDI THRU/MIDI OUT jakı bulunur.

Yama

Çoğu Behringer sentezleyicisinde senkronizasyon ve CV kontrolü için 3,5 mm (1/8 inç) jakların yanı sıra kulaklık ve ses çıkışları bulunur. CV ve senkronizasyon jaklarını kullanırken Eurorack TS ara kablolarını kullanmalısınız . Ses çıkış jakını kullanırken 1/8 inç ila 1/8 inç TRS kabloları kullanacaksınız .

USB

Analog emsallerinden farklı olarak Behringer synth'lerinde bilgisayarınıza bağlanmak için kullanılan ek bir USB bağlantı noktası bulunur. Bağlandığında MIDI ve SysEx (Sisteme Özel) verilerini bilgisayarınıza aktarabilirsiniz . Ayrıca çeşitli değişiklikler yapmak ve ürün yazılımını güncellemek için Behringer SYNTHTRIBE uygulamasını kullanmanıza da olanak tanır.

Kurulum Prosedürü

Artık bağlantı türlerini bildiğinize göre kurulum prosedürünü burada bulabilirsiniz.

⬢ Synth'in çıkışını mikser, klavye amplifikatörü veya güçlü hoparlör gibi bir cihazın girişine bağlayın ve ısınmasını bekleyin.
Yanlış çıkış jakının kullanılması patlamalara neden olabileceğinden veya ekipmanınıza zarar verebileceğinden, giriş cihazının sinyal türünü bildiğinizden emin olun.

⬢ Bir MIDI denetleyici kullanıyorsanız, onu MIDI IN bağlantı noktasına bağlayın. Bir synth zinciri içinde kullanıyorsanız MIDI THRU aracılığıyla bağlayın.

⬢ Arkadaki dip anahtarlarını kullanarak çalacağınız MIDI kanalını ayarlayın. MIDI kanalı dip anahtarı konumları için aşağıdaki şemaya bakın.

⬢ Her şey bağlandıktan sonra her şeyi açın ve oynamaya başlayın!

Kurulum Prosedürü

Ek kaynaklar

Artık temelleri bildiğinize göre, sizi ayağa kaldıracak harika kaynaklarını burada bulabilirsiniz!

 

COPYRIGHT BEATPAZARI.COM ALL RIGHT RESERVED.