0%
X
Henüz ürün eklenmedi
X
Şifremi Unuttum
Beat göndermeden önce, BeatPazarı kalite standartlarını incelemek için tıklayınız
0

GİRİŞ

YAP
Haber 24.02.2020 01:06:14

Klip çekimi iPhone 11 Pro ile de mümkün

Klip çekimi iPhone 11 Pro ile de mümkün

Karnaval Medya Grubu ve Apple Music işbirliğiyle Türkiye müzik sahnesinin yükselen isimlerinin her ay özel performanslarına ev sahipliği yapan Pusula Stüdyo’yu ziyaret edip yerinde inceleme şansı yakaladık. iPhone 11 Pro'nun kullanılarak bir hikayenin nasıl anlatılabildiğine yakından tanık olduk.
Hatırlanacağı üzere geçen yıl Ocak ayında Ezgi Yelen‘in “Yalnız Kadınlarım” isimli parçasına çekilen klip, Türkiye’de iPhone XS Max kullanılarak çekilen ilk video klip olmuştu. Şimdi de işin perde arkasına gitmek için Pusula Stüdyo'nun kapılarını araladık.

Apple Music ve Karnaval Medya Grubu işbirliği ile 2017 yılından bu yana yaklaşık 260 sanatçı röportajı ile devam eden Pusula Radyo programı hafta sonları JoyTurk, Super FM, Mydonose Turk and Super2 kanallarında yayınlandı ve Apple Music’te her hafta yeni çıkan şarkılara göre şekillenen ve güncellenen listede yer alan şarkılara yer verdi. Yakın dönemde Pusula Radyo Programı her ay yenilenen Pusula Stüdyo özel odası ile daha da genişledi. Pusula Stüdyo için özel oluşturulan stüdyoda tamamı iPhone ile çekilen ve yönetmenliğini Yalçın Birol’un yaptığı müzik videoları, dinleyicilerin hayranı olduğu müzisyenleri ve şarkılarını yepyeni bir boyuta taşıyarak benzersiz bir izleme deneyimi sunuyor.

Pusula Stüdyo çekimlerinin yönetmeni Yalçın Birol Pusula Stüdyo için tamamen yeniden tasarladığı Stüdyo ortamının tasarım aşamasında, konsept ve dekorun sade ve fütüristik bir atmosferde olmasını hedefledi. Pusula temasına gönderme yapan özel üretim 360 derece dönen motorlu sahne ve çevresini saran neon LED ışıklarla, siyah zemin üzerine sanatçıların performanslarını ön plana çıkartabilecekleri bir ortam yaratmayı hedefledi.

 

Karnaval Medya Grubu Yayın İçerik ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burak Can, Apple Music işbirliğiyle yaklaşık 1 yıl önce aslen bir radyo programı olarak tasarlanan Pusula’nın sesin görsel dünyayla, fotoğraf ve video ile bütünleştiği 360 derece bir deneyime Pusula Stüdyo'ya dönüştüğünü söyledi ve ekledi: "Geleneksel radyoculuğa yenilikçi bir yaklaşım getirerek 'Karnaval app' ile radyo mecrasında dijitale geçen ilk radyo platformu olarak ofisimizi ve stüdyolarımızı tasarlarken de hayalimizdeki tam olarak böyle projelere olanak sağlayabilmekti.

Pusula ile karasal radyolarımızda yaptığımız yayını Karnaval uygulamasında dijtal radyolarımızla desteklerken Karnaval Medya Grubu'nun stüdyo ve prodüksiyon dahil tüm imkanlarını kullanıyoruz. Bu bakımdan Pusula Stüdyo, Karnaval'ın içerik üretimine yaklaşımını özetleyen, yaratıcı bakış açısının bir ürünü."
Pusula Stüdyo çekimlerinin tamamını iPhone ile gerçekleştiren yönetmen Yalçın Birol, eskiden sadece iletişim kurmak için kullandığımız cep telefonumuzun, artık hayatımızdan hikayeleri barındıran bambaşka bir iletişim aracına dönüştüğünü düşünüyor ve aşklarımızı, kavgalarımızı, düşüncelerimizi, mutluluğumuzu ya da hüzünümüzü paylaştığımız bu cihazın, sevdiğimiz şarkılarının görsel hikayelerini birbirimize ulaştırmak için doğal bir araç olduğuna inanıyor. Yalçın Birol iPhone ile çekim deneyiminde daha rahat manevra yapabilirken, sanatçı ve görüntüyle arasındaki mesafenin kalktığını, daha samimi ve gerçekçi bir pencere açıldığını hissettiğini söylüyor. Ayrıca stüdyoda loş ışıkta elde çekim yaparken görüntünün sallanmaması ve stabil kalması rahatlık sağladığını ekliyor.

 

Kaynak Hürriyet.com.tr

COPYRIGHT BEATPAZARI.COM ALL RIGHT RESERVED.